أخر الاخبار

نموذج توقعات امتحان اللغة الإنجليزية للصف الثاني الإعدادي الفصل الدراسي الأول يناير 2022 - ملحق به الإجابة ونص الاستماع

 نموذج توقعات امتحان اللغة الإنجليزية للصف الثاني الإعدادي الفصل الدراسي الأول يناير 2022

 
نموذج توقعات امتحان اللغة الإنجليزية للصف الثاني الإعدادي الفصل الدراسي الأول يناير 2022


1) Listen and choose the correct answer from a, b, or c or d:   (4 M)

1- Omar was born in--------------------------- 

a. 1994                          b. 1949                c. 2002                           d. 2020

2- A---------------------------  attacked him when he was 22.

a. whale                         b. shark               c. snake                         d. octopus

3- Omar is an important--------------------------- 

a. doctor                        b. coach               c. engineer                    d. scientist

4- Omar lost his--------------------------- 

a. arm                            b. head                 c. fingers                       d. leg

2) Complete the following dialogue: (5M)

Nada is telling Rawan what she did last weekend

Eman: What did you do last weekend?

Nada : ---------------------------------------------------------------------------------  . 

Eman : Does your brother love video games?

Nada : ---------------------------------------------------------------------------------   .

Eman : ---------------------------------------------------------------------------------  ?

Nada : We played them at home.

Eman : Did you enjoy playing?

Nada : ---------------------------------------------------------------------------------  .

Eman : ---------------------------------------------------------------------------------  ?

Nada : Sure. Well be happy.

3) Read the following , then answer the questions : (6 M)

      Eleven-year-old Dina visited a zoo last year. There was a man with a hat watching some gorillas; gorillas are big and strong animals. When the wind blew, the mans hat fell down in front of the gorillas cage. The man climbed down to get it. One of the gorillas put its hand outside the cage to get his hat, too. But the gorilla didnt take the hat. It caught the man by his arm. The man was very frightened. When Dina saw  this, she climbed down to help. She was carrying a bag and she hit the gorilla on its head. When Dina did this, the gorilla dropped the mans arm and the man was safe again. The man thanked Dina and gave her chocolate which he bought for his daughter.

a) Answer the following questions:

1. What is the best title of the passage?

2. Why did the hat fall down ? 

3. How did Dina help the man?

   b) Choose the correct answer from a, b, c or d:

4. The gorilla is a kind of big ------------------------ .

    a) lion                            b) monkey                c) tiger                        d) elephant

5. Dina is a ------------------------ girl.

    a) helpless                   b) silly                         c) naughty                  d) helpful

6. the underlined word "Its" refers to ------------------------ .

     a) the gorilla               b)the man               c)the bag                        d) the girl

                    

4)  Choose the correct answer from a, b, c or d : (10 M)

1-A------------------------ is a place where people go when they do something wrong.

    a. clinic                    b. workshop              c. prison                        d. hospital

2- We have a beautiful ------------------------ on the floor in front of the living room.

    a. fridge                   b. curtain                   c. carpet                       d.TV

3- We need a computer engineer to  ------------------------ our computer as it doesnt work.

    a. repair                   b. sail                         c. spend                        d. stay

4 - To be ------------------------ is to be happy about the good things in your life.

    a. lonely                   b. worried                 c. greedy                      d. grateful

5 - I will have a\an ------------------------ for a new job.

   a. review                  b. interview                c. shape                       d. view

6- A ------------------------is someone who works for no money to help people.

   a. voluntary             b. teacher                  c. volunteer                   d. nurse

7-  I usually ------------------------my baby sister when my parents are away.

   a. look after             b. wash up                 c. tidy up                       d. look up

8-She ------------------------a sports car .

   a. never drive          b. drives never           c. never drives              d. never

9- Thank you very much for your e-mail------------------------was very interesting.

   a. who                      b. which                      c. where                        d. what

10- ------------------------ your friends ready for the exam last week?

   a. Was                     b. Did                            c. Were                          d. Do

 5) Complete the sentences with the correct form of the word(s) in brackets: (4 M)

1- Giza -----------------------------  ( know )for its ancient pyramids.

2- The cat is sitting in the sun  -----------------------------  (Lazy).

3- You  -----------------------------  (must) touch the statues in the museum.

4- While he -----------------------------  (take) a bath, his friend arrived.

6) Write a paragraph of ninety(90) words on….:  (6 M)

 

 

( Your hobbies )

 

 

إدارة ……………….                                                                                             الصف / الثاني الإعدادي

 توجيه اللغة الانجليزية                                                                                     المادة /  اللغة الانجليزية

                                                    امتحان الفصل الدراسي الأول يناير 2022                الزمن / ساعتان


 Listening text


 

                                                  Omar Abdelkader was born in 1994. When he was 22, a shark attacked him and he lost his leg, but this didnt stop him working hard to be successful. Now, he is an important sports coach. 

.

 

                                Model Answers                 


  1) Listen and choose the correct answer from a, b, or c or d:   (4 M)

 

1- a                    2- b                       3- b                   4- d

         

 

 

2) Complete the following dialogue:                  (5 M)

1- I played video games with my brother.

2- Yes, he does.

3- Where did you play video games?

4- Yes, of course.  \ - Yes, we did.

5- Can I come to play with you next weekend?

 

3) Read the following , then answer the questions :      (6 M)

1- A clever girl \ A brave girl  \ A helpful girl               (or any acceptable answer)

2- Because the wind blew.

3- She hit the gorilla on its head with her bag so the gorilla dropped the man’s arm and the man was safe again.

4. b

5. d

6. a

 

 

   4)  Choose the correct answer from a, b, c or d : (10 M)

1.  c  

2.  c

3.  a

4.  d

5.  b

6.  c      

7.  a 

8.  c

9.  b   

10. c

5)Complete the sentences with the correct form of the word(s) in brackets: (4 M)

1- is known       2- lazily               3- mustn’t             4- was taking

                                                     

 

 6) Write a paragraph of ninety (90) words on :  (6 M)                 

( Random acts of kindness )

Answers will vary.


 

 

 

 

 


تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق
  • انشر مواضيعك و فروضك و مساهماتك على موقعنا من خلال بريدنا :kolchitv@gmail.com -واتساب 0707983967- او على الفايسبوك
    اطرح سؤالك



  • وضع القراءة :
    حجم الخط
    +
    16
    -
    تباعد السطور
    +
    2
    -
    اسألنا X