شريط الأخبار

حصري.. سؤال القطعة والقراءة لغة إنجليزية ثانوية عامة 2023

author image

حصري.. سؤال القطعة والقراءة لغة إنجليزية ثانوية عامة 2023. توجد قطعتان للقراءة في امتحان الثانوية العامة ومن يقدر على حلهما يكون قد سلك طريق الحصول على الدرجة النهائية وتقفيل المادة. ولذلك، وجب علينا أن نتدرب على هذا السؤال ونعد له عدًا.

حصري.. سؤال القطعة والقراءة لغة إنجليزية ثانوية عامة 2023

هنا لا نستعد أو نتدرب على حل سؤال القطعة والقراءة في مادة اللغة الإنجليزية ثانوية عامة فقط وإنما نتوقع القطع المهمة ونلخص فكرتها لنضمن سهولة فهمها والاستعداد التام لحلها في الامتحان. وقبل أن نتناول أول قطعة معنا ونجيب أسئلتها؛ تعالوا بنا نطرح الصيغ المختلفة للسؤال الأكثر تكرارًا في الامتحان.

 


The most common and repeated question

1- What is the main idea of the passage?

2- Which Title best summarizes the main idea of the passage?

3- Which of the following would be the main idea of the passage?

4-Which of the following would be the best title of the passage?

5- This passage deals with …….

6- The suitable title of the passage is …..

 

Read the following passage, then answer the question:

    It is really believed that only rich middle-aged people suffer from stress. However, anyone becomes ill as a result of stress if they experience a lot of worries.  Stress can’t be a friend. It’s an enemy.

    When we fall victims of worry and fear, our bodies try to help us and fight the negative effects producing certain chemicals. So, we must take care of ourselves. We must escape from what threatens our life and avoid what worries us. As with all illnesses, prevention is better than cure.

 

Choose the correct answer from a, b, c or d:

1- This passage deals with ……….

        chemicals in our bodies

        rich middle-aged people

        stress as a psychological problem

        threats and dangers

Choose the correct answer from a, b, c or d:

1- This passage deals with ……….

        chemicals in our bodies

        rich middle-aged people

        stress as a psychological problem

        threats and dangers

Choose the correct answer from a, b, c or d:

2-When scared, our bodies get out …..

        illnesses caused by fears

        intention to end our life

        stresses and gases

        chemicals to combat this fear

Choose the correct answer from a, b, c or d:

2-When scared, our bodies get out …..

        illnesses caused by fears

        intention to end our life

        stresses and gases

        chemicals to combat this fear

Choose the correct answer from a, b, c or d:

3- According to the passage, stressful life is …….

        delighted

        pointless

        healthy

        unhealthy

Choose the correct answer from a, b, c or d:

3- According to the passage, stressful life is …….

        delighted

        pointless

        healthy

        unhealthy

Choose the correct answer from a, b, c or d:

4- What do you think would happen if we overcame stress? We would ……

        enjoy peace of mind

        suffer from conflicts

        make debates

        fight each other

Choose the correct answer from a, b, c or d:

4- What do you think would happen if we overcame stress? We would ……

        enjoy peace of mind

        suffer from conflicts

        make debates

        fight each other

كان معكم مستر محمد يوسف محمد المحمودي في حصري.. سؤال القطعة والقراءة لغة إنجليزية ثانوية عامة 2023